Een jonge grafisch ontwerper illustreert de belangrijkste toppen van de Alpen en natuurlijk ontgaat Beaufortain hem niet. Het biedt een canvas van Pierra Menta en 9 emblematische toppen van het massief.

Alex Jobert heeft zijn studio in Grenoble opgezet. Gepassioneerd door bergen en grafiek, combineert hij deze twee passies om opvallende schilderijen van de toppen en massieven van de Alpen te bieden. Hij vertelt ons meer over zijn werk.

Kun je ons iets vertellen over je werk? 

Ik ben grafisch ontwerper van opleiding, ik heb een grafisch atelier genaamd Atelier Duo. Ik ben ook illustrator en voor iets meer dan een jaar opende ik een online winkel waar ik reproducties van mijn bergtekeningen verkocht. Het bevalt erg goed!

Wanneer ben je begonnen met je serie rond de toppen van de Alpen? Wat was de inspiratie? 

Het begon allemaal met een samenloop van omstandigheden. Ik had het geluk een tekening te mogen aanbieden aan een zeer beroemde persoonlijkheid in de wereld van rugby (het was de "Panoramique Grenoble"). Vervolgens ontdekte ik dat het erg leuk was, tekende, tekende en opende ik de winkel - niet vermoedend dat het zo leuk zou zijn! Ik ben altijd gefascineerd geweest door de bergen, hun grootsheid en hun majesteit. Het was natuurlijk voor mij om in onze toppen te bijten!

Hoe werk je eigenlijk om een ​​schilderij te maken?

Bijvoorbeeld die van Pierra Menta? Ik gebruik een foto die ik vind, die iemand mij geeft of die ik neem. Daarna teken ik op papier met Oost-Indische inktstiften. Elk schilderij kost me ongeveer 15 uur (dit was bijvoorbeeld het geval voor de Pierra Menta). Vervolgens scan ik de tekening in HD in een grootformaat scanner. Ik voeg de namen van de hoekpunten numeriek toe en voila!

Kun je ons iets vertellen over je passie voor de bergen? 

Er is niets dat me meer fascineert dan de bergen. Ik ben opgegroeid in het hart van de Chartreuse en heb altijd onze massieven bekeken. Ik ben geen grote wandelaar of trailfan, maar de bergen hebben altijd deel uitgemaakt van mijn universum. Er is niets mooier dan de berg!

Kent u Beaufortain en Arêches-Beaufort goed? 


Ik begon mijn bergtekeningen met de massieven die ik het beste kende: Vecors, Belledonne, Chartreuse. Beetje bij beetje en op inspiratie van mensen die mijn werk waarderen, ben ik verhuisd en ontdekte ik vele massieven waar ik weinig van af wist, maar die de grootste aandacht verdienen. Dit is het geval van Beaufortain: toen mij werd voorgesteld om de Pierra Menta te tekenen, aarzelde ik geen seconde: het is typisch het soort top dat ik graag teken!

Hoe volgt u uw verschillende projecten en hoe krijgt u een van uw schilderijen? 

Je kunt mijn nieuws volgen op instagram: studioduo_studio, of ga naar mijn site www.atelierduo-studio.com. Vandaag heb ik 41 modellen, meer dan 160 getekende hoekpunten, 5 afwerkingen en meestal meerdere formaten beschikbaar. Er is voor elk wat wils en alles wordt lokaal gemaakt: in Grenoble en Echirolles. Het is een echte trots voor mij!

Wat zijn je plannen voor de toekomst? 

Binnenkort leg ik de laatste hand aan twee nieuwe collecties: Sommets de la Tarentaise en Sommets du Mercantour. Ik ben ook van plan om een ​​zeer gedetailleerde versie uit te brengen van Chamechaude, de hoogste piek in Chartreuse. En om de eerste verjaardag van de winkel te vieren, ga ik een bijzonder uniek model uitbrengen in een zeer beperkte serie: een zeer groot 1mx1,5m model met meer dan 160 toppen. Blijf kijken!


meer artikelen

#Nieuws

100 jaar sinds de eerste beklimming van de Pierra Menta

Ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan ​​kwamen bergbeklimmers van beide kanten van de vallei op zaterdag 9 juli 2022 bijeen om [...]

#Nieuws

5 activiteiten rond de meren: natuur en frisheid gegarandeerd

Wil je ontsnappen aan de hittegolf, de drukke stranden en je batterijen opladen in het hart van de natuur? Deze zomer vindt u wat u zoekt [...]

#Nieuws

Arêches-Beaufort, land van Gravel

De Beaufortain is een prachtige speeltuin voor Gravel met een heel scala aan ondergronden: kleine wegen met weinig verkeer, mooie [...]